Warsztaty kulinarne
Warsztaty kulinarne
Wasz wybór, ale podróż do smakowego raju będzie wspólna.
Dobra kuchnia powinna przypominać pracownię artysty w której woń kreatywności unosząca się nad głowami twórców oszałamia i porywa.
W przypadku warsztatu kulinarnego w Oczyszczalni Miejsce role są od początku jasno podzielone: wy tworzycie – my dajemy narzędzia.
Latem i wiosną porywamy Was do naszego ekologicznego ogrodu.
Tam brodząc wśród zieleni, dokonując rzezi ziół, marchewek i groszku. Przy cichym współudziale naszego szefa kuchni – tworzycie aromatyczne pesta, wonne sałaty i orientalne sosy.
Poznajemy dojrzewające dary ogrodu, przyszłe ofiary jesieni i zimy, gdy to w ciepłych pomieszczeniach zakisimy je w słojach, słoiczkach, butelkach. A kisimy wszystko – od płatków i kasz, poprzez buraki, czosnek, cytrynę do pomidorów z soku jabłkowym.
W zależności od wyboru tematu, pod Waszymi palcami zrodzą się quacamole, kurczak lub jego brat seitan.
Być może obrany kierunek podróży do smakowego raju zawiedzie Was do Chin,
Tajlandii czy Peru. Nic nie będzie stało na przeszkodzie by zanurzyć się w arabskich, bałkańskich czy polskich smakach
Postaramy się uczestniczyć w Waszej podróży dokądkolwiek poprowadzi nas droga wyobraźni.
Koszt:
Od 150zł/osoba/netto – 350zł/osoba/netto
W cenę warsztatów jest wliczony koszt kolacji. Przygotowane przez Państwa potrawy będą uzupełnieniem kolacji przygotowanej przez naszego kucharza.
W przypadku warsztatu z kiszonek w cenie zawarte są opakowania, produkty i zajęcia. Wytworzone kiszonki/pesta/itd. zabierają Państwo ze Sobą.
Czas trwania: od 1 godziny do 2,5 godziny
Temat warsztatów: zapraszamy na warsztaty z praktycznie każdej kuchni na świecie. Istnieje możliwość przygotowania dań związanych z dietą np. kuchnia wegańska, wegetariańska, dieta Dąbrowskiej, keto, itd
Warsztat może odbywać się w pomieszczeniu oraz przy grillu lub ognisku