Tytuł strony

Sposób funkcjonowani oczyszczalni miejsce czyli co, kiedy i po co

Doba hotelowa

Noclegi
Zapraszamy od 15.00 do 10.00 dnia następnego
Prosimy o opuszczenie pokoi do godziny 10.00 rano
Sala
Ustalamy indywidualnie z każdą grupa godzinę opuszczenia obiektu/Sali warsztatowej.

Sala szkoleniowa w Oczyszczalni i Rozpieszczaniu
Staramy się, by wyposażenie oraz zaaranżowanie sal szkoleniowych było dopasowane do Państwa potrzeb.
Tę kwestię ustalamy indywidualnie.
W każdej sali do Państwa dyspozycji udostępniamy rzutnik, flipchart, mazaki, karteczki i kartki.

Obiekt/sala

W zależności od liczebności Państwa grupy – zapraszamy do jednego lub dwóch obiektów .
Zawsze posiadają Państwo wyłączność na zarezerwowany budynek oraz najbliższy teren.
Podana opłata jest pobierana za użytkowanie jednego obiektu (wraz z salą szkoleniowa) i otaczającym terenem.
To oznacza, że w tych dniach poza obsługą mogą Państwo spotkać w Oczyszczalni Miejsce tylko nasze koty i wiewiórki😊, ale nad nimi nie panujemy…

Noclegi

Ogólnie osiadamy 20 pokoi 2 osobowych z pojedynczymi łóżkami.
Każdy pokój może być do pojedynczego wykorzystania.
Pokoje są wyposażone w łazienki, w których znajdują się suszarki do włosów oraz ręczniki.
Prawdziwą atrakcją są kosmetyki ekologiczne których twórczynią jest Dziki Lis by Denice Doreng
Rozpieszczanie – 9 pokoi + pokój zewnętrzny/ 2 pokoje mogą być 3 osobowe/
Oczyszczalnia 10 pokoi/ 1 pokój może być 3 osobowy /
W szczególnych sytuacjach do pokoi wstawiamy tzw. dostawki.

Posiłki

Śniadanie w cenie noclegu/ ten posiłek podajemy najwcześniej o 08.45
Godziny pozostałych posiłków ustalamy z Państwem:
Przerwa kawowa
Obiad
Kolacja standard
oraz w zależności od potrzeb: grill, ognisko z kiełbaskami, nocne przekąski

Sposób serwowania posiłków:

Przerwa kawowa
W skład przerwy kawowej/całodziennej wchodzą: kawa, wiele gatunków herbat, ziół, woda z cytryną, woda mineralna, zakwas, napary ziołowe, napar z rokitnika, pigwy lub innych owoców.
W okresie letnim przygotowujemy elektrolity, kombuchę, sok z brzozy, lemoniady, itd.
Ciasta są naszego wypieku, podajemy owoce sezonowe, dodatki w postaci cytryny , mleka, napoi roślinnych, miodu, goździków, anyżu, itd.
Serwis jest dostępny nieprzerwanie od 09.00 rano do wieczora i uzupełniany w miarę potrzeb gości.

Obiad oraz kolacja :
Powyższe posiłki składają się z kilku dan ciepłych, które można dowolnie łączyć. Nasza kuchnia opiera się na produktach ekologicznych oraz sezonowych, w większości pozyskanych z naszych ogrodów
Dania są przygotowywane na bieżąco i bezpośrednio podawane na stół/bufet.
Mięso nabywamy od zaufanych producentów.

Poza zastrzeżeniem sobie prawa do nieusuwania z potraw ziół w postaci czosnku i cebuli – staramy się spełnić większość potrzeb dietetycznych naszych gości. Z przyjemnością zapraszamy wegan, wegetarian, witarian, osoby na dietach bez laktozy czy glutenu.

Natomiast jeżeli pojawiają się diety typu keto wege – to są one objęte dodatkową opłatą.
Nie jesteśmy też ośrodkiem certyfikowanym, więc obawiamy się, że nie będziemy w stanie przygotować posiłków dla osób z zaawansowaną celiakią – gdyż brak wiedzy w tym temacie mógłby spowodować zagrożenie życia u danej osoby. Dlatego prosimy o informacje czy eliminacja glutenu z diety to wybór czy absolutna konieczność spowodowana chorobą.

Koszty dodatkowe według zużycia:
– alkohol zakupiony u nas lub opłata korkowego: 20zł/duża butelka (wino, alkohole mocne), 10 zł (butelka piwa)
– sauna
– masaże /prośba o wcześniejsze zamówienie zabiegów/
– serwis nocny
– ognisko/grill
– warsztaty

Alkohol/barman/open bar/uzgodnienie rodzaju alkoholi

– open bar – jego zawartość oraz wycenę ustalają Państwo przed przyjazdem z naszym barmanem
– alkohole z karty (z naszej piwniczki) można zamówić na bieżąco u naszej obsługi
Rezerwacja i ustalenia szczegółowe
W celu potwierdzenia terminu podpisujemy z Państwem zamówienie lub umowę, która skutkuje koniecznością uiszczenia opłaty rezerwacyjnej.

W powyższych tematach oraz fakturowania/opłat za pobyt zapraszamy do: 
biuro@oczyszczalnia.tourism.pl
Witold Czarnocki
+ 48602767585

Wszelkie ustalenia związane z terminem i agendą warsztatu, ustawieniem i wyposażeniem sali, noclegami, cateringiem, liczebnością grupy – zapraszam do:
oczyszczalnia@oczyszczalnia.tourism.pl,
Hanna Myca
+48 606830585 

Access from the direction of Warsaw:
exit A2 motorway at the Grodzisk Mazowiecki / Błonie junction: turn right, in the direction of Błonie;
in Radonice, turn left towards Bieniewice;
in Bieniewice there’s a small roundabout: take the second exit (i.e. go straight), and then across the railway tracks until you reach road 92;
turn left to enter road 92 – in the direction of Sochaczew;
once you pass the village of Lisice, there’s a sign to turn left towards „Seroki Parcele” – the middle lane is for those who turn: take the turn into Pałacowa Street;
drive straight, then across the railway tracks, and continue going straight until the road ends, and a house appears at its end;
turn right;
after 150 meters you will see a tall hedge on your lefthand side, with a gate in it: YOU’RE HERE!

ATTENTION!
Many navigation systems indicate alternative routes – most often through the village of Żaby. We advise you not to take those routes.  

Access from the direction of Łódź:
exit A2 motorway at the Wiskitki junction;
at the roundabout, take the exit towards Żyrardów / Wiskitki;
in Wiskitki, turn left towards Błonie;
once you pass the village of Drybus, take the third exit at a small roundabout – heading to Seroki Wieś;
at the crossroads in the village of Kaski – drive straight, with a delicate shift to the left – after 150 meters the asphalt surface gives way to gravel;
before the local crossroads at the level of Graniczna Street (where you’ll see a right-of-way sign), the road becomes asphalt again – turn right;
stick to the asphalt road, after about 1 kilometer the road has a sharp turn to the left and then immediately to the right (pass the entrance to the copse on your right, with a “no road” sign);
after about 500 meters you will see a tall hedge on your righthand side, with a gate in it: YOU’RE HERE!