Tytuł strony
Sposób funkcjonowani oczyszczalni miejsce czyli co, kiedy i po co
Doba hotelowa
Noclegi
Zapraszamy od 15.00 do 10.00 dnia następnego
Prosimy o opuszczenie pokoi do godziny 10.00 rano
Sala
Ustalamy indywidualnie z każdą grupa godzinę opuszczenia obiektu/Sali warsztatowej.
Sala szkoleniowa w Oczyszczalni i Rozpieszczaniu
Staramy się, by wyposażenie oraz zaaranżowanie sal szkoleniowych było dopasowane do Państwa potrzeb.
Tę kwestię ustalamy indywidualnie.
W każdej sali do Państwa dyspozycji udostępniamy rzutnik, flipchart, mazaki, karteczki i kartki.
Obiekt/sala
W zależności od liczebności Państwa grupy – zapraszamy do jednego lub dwóch obiektów .
Zawsze posiadają Państwo wyłączność na zarezerwowany budynek oraz najbliższy teren.
Podana opłata jest pobierana za użytkowanie jednego obiektu (wraz z salą szkoleniowa) i otaczającym terenem.
To oznacza, że w tych dniach poza obsługą mogą Państwo spotkać w Oczyszczalni Miejsce tylko nasze koty i wiewiórki😊, ale nad nimi nie panujemy…
Noclegi
Ogólnie osiadamy 20 pokoi 2 osobowych z pojedynczymi łóżkami.
Każdy pokój może być do pojedynczego wykorzystania.
Pokoje są wyposażone w łazienki, w których znajdują się suszarki do włosów oraz ręczniki.
Prawdziwą atrakcją są kosmetyki ekologiczne których twórczynią jest Dziki Lis by Denice Doreng
Rozpieszczanie – 9 pokoi + pokój zewnętrzny/ 2 pokoje mogą być 3 osobowe/
Oczyszczalnia 10 pokoi/ 1 pokój może być 3 osobowy /
W szczególnych sytuacjach do pokoi wstawiamy tzw. dostawki.
Posiłki
Śniadanie w cenie noclegu/ ten posiłek podajemy najwcześniej o 08.45
Godziny pozostałych posiłków ustalamy z Państwem:
Przerwa kawowa
Obiad
Kolacja standard
oraz w zależności od potrzeb: grill, ognisko z kiełbaskami, nocne przekąski
Sposób serwowania posiłków:
Przerwa kawowa
W skład przerwy kawowej/całodziennej wchodzą: kawa, wiele gatunków herbat, ziół, woda z cytryną, woda mineralna, zakwas, napary ziołowe, napar z rokitnika, pigwy lub innych owoców.
W okresie letnim przygotowujemy elektrolity, kombuchę, sok z brzozy, lemoniady, itd.
Ciasta są naszego wypieku, podajemy owoce sezonowe, dodatki w postaci cytryny , mleka, napoi roślinnych, miodu, goździków, anyżu, itd.
Serwis jest dostępny nieprzerwanie od 09.00 rano do wieczora i uzupełniany w miarę potrzeb gości.
Obiad oraz kolacja :
Powyższe posiłki składają się z kilku dan ciepłych, które można dowolnie łączyć. Nasza kuchnia opiera się na produktach ekologicznych oraz sezonowych, w większości pozyskanych z naszych ogrodów
Dania są przygotowywane na bieżąco i bezpośrednio podawane na stół/bufet.
Mięso nabywamy od zaufanych producentów.
Poza zastrzeżeniem sobie prawa do nieusuwania z potraw ziół w postaci czosnku i cebuli – staramy się spełnić większość potrzeb dietetycznych naszych gości. Z przyjemnością zapraszamy wegan, wegetarian, witarian, osoby na dietach bez laktozy czy glutenu.
Natomiast jeżeli pojawiają się diety typu keto wege – to są one objęte dodatkową opłatą.
Nie jesteśmy też ośrodkiem certyfikowanym, więc obawiamy się, że nie będziemy w stanie przygotować posiłków dla osób z zaawansowaną celiakią – gdyż brak wiedzy w tym temacie mógłby spowodować zagrożenie życia u danej osoby. Dlatego prosimy o informacje czy eliminacja glutenu z diety to wybór czy absolutna konieczność spowodowana chorobą.
Koszty dodatkowe według zużycia:
– alkohol zakupiony u nas lub opłata korkowego: 20zł/duża butelka (wino, alkohole mocne), 10 zł (butelka piwa)
– sauna
– masaże /prośba o wcześniejsze zamówienie zabiegów/
– serwis nocny
– ognisko/grill
– warsztaty
Alkohol/barman/open bar/uzgodnienie rodzaju alkoholi
– open bar – jego zawartość oraz wycenę ustalają Państwo przed przyjazdem z naszym barmanem
– alkohole z karty (z naszej piwniczki) można zamówić na bieżąco u naszej obsługi
Rezerwacja i ustalenia szczegółowe
W celu potwierdzenia terminu podpisujemy z Państwem zamówienie lub umowę, która skutkuje koniecznością uiszczenia opłaty rezerwacyjnej.
W powyższych tematach oraz fakturowania/opłat za pobyt zapraszamy do:
biuro@oczyszczalnia.tourism.pl
Witold Czarnocki
+ 48602767585
Wszelkie ustalenia związane z terminem i agendą warsztatu, ustawieniem i wyposażeniem sali, noclegami, cateringiem, liczebnością grupy – zapraszam do:
oczyszczalnia@oczyszczalnia.tourism.pl,
Hanna Myca
+48 606830585