Tytuł strony

Sposób funkcjonowani oczyszczalni miejsce czyli co, kiedy i po co
SPOSÓB FUNKCJONOWANIA OCZYSZCZALNI MIEJSCE
CZYLI CO, KIEDY I PO CO
- DOBA HOTELOWA
🛏️ Noclegi:
- Zameldowanie: od 15:00
- Wymeldowanie: do 10:00
🏠 Sala warsztatowa:
- Godzina opuszczenia sali/obiektu ustalana indywidualnie z każdą grupą.
- OBIEKT I SALA SZKOLENIOWA
📍 Lokalizacja i dostępność:
- W zależności od liczebności grupy, do dyspozycji jest jeden lub dwa obiekty.
- Rezerwacja obejmuje wyłączność na budynek i najbliższy teren.
- Na miejscu można spotkać jedynie obsługę, koty i wiewiórki – nad nimi nie panujemy! 😊
🎓 Wyposażenie sal szkoleniowych:
- Każda sala dopasowana jest do indywidualnych potrzeb grupy.
- Standardowe wyposażenie:
✔ Rzutnik
✔ Flipchart
✔ Mazaki, kartki, karteczki
- NOCLEGI
🏡 Pokoje:
- 20 pokoi 2-osobowych (z pojedynczymi łóżkami)
- Możliwość pojedynczego wykorzystania pokoju
- Każdy pokój ma łazienkę, ręczniki i suszarkę do włosów
- Kosmetyki ekologiczne stworzone przez Dziki Lis by Denice Doreng
🏢 Rozkład pokoi:
- Rozpieszczanie – 9 pokoi + 1 pokój zewnętrzny (2 pokoje mogą być 3-osobowe)
- Oczyszczalnia – 10 pokoi (1 pokój może być 3-osobowy)
- Możliwość dostawienia dostawki w wyjątkowych sytuacjach
- POSIŁKI
🍽️ Śniadanie:
- W cenie noclegu
- Podawane najwcześniej o 08:45
🥗 Pozostałe posiłki:
- Godziny ustalane indywidualnie
- Opcje:
✔ Przerwa kawowa
✔ Obiad
✔ Kolacja
✔ Grill, ognisko z kiełbaskami, nocne przekąski
Sposób serwowania posiłków
☕ Przerwa kawowa (09:00 – wieczór, serwis uzupełniany na bieżąco):
- Kawa, herbata, zioła, woda, zakwas, napary owocowe i ziołowe
- Latem dodatkowo: elektrolity, kombucha, sok z brzozy, lemoniady
- Domowe ciasta, owoce sezonowe, dodatki (mleko, napoje roślinne, miód, przyprawy, mleko)
🥘 Obiad i kolacja:
- Kilka dań ciepłych do wyboru
- Ekologiczne i sezonowe produkty – głównie z naszych ogrodów
- Mięso tylko od zaufanych dostawców
- Spełniamy większość dietetycznych preferencji, ale:
✔ Dania mogą zawierać czosnek i cebulę
✔ Keto-wegetariańskie diety wymagają dodatkowej opłaty
✔ Nie przygotowujemy posiłków dla osób z zaawansowaną celiakią – prosimy o wcześniejszą informację
- KOSZTY DODATKOWE (WG ZUŻYCIA)
💰 Opłaty dodatkowe:
- Alkohol zakupiony u nas lub opłata korkowego:
✔ 20 zł – duża butelka (wino, alkohole mocne)
✔ 5 zł – butelka piwa - Sauna
- Balia z gorącą wodą
- Masaże (prosimy o wcześniejsze zamówienie)
- Serwis nocny po 24.00
- Ognisko/grill
- Warsztaty
- Gry terenowe
🍷 Alkohol i bar:
- Open bar – ustalany indywidualnie przed przyjazdem
- Alkohole z karty można zamawiać na bieżąco
- REZERWACJA I KONTAKT
📅 Potwierdzenie rezerwacji:
- Wymagane podpisanie zamówienia lub umowy
- Obowiązuje opłata rezerwacyjna
📧 Kontakt w sprawie faktur i opłat:
✉ biuro@oczyszczalnia.tourism.pl
📞 Witold Czarnocki +48 602 767 585
📧 Ustalenia dotyczące terminu, rezerwacji, sali, noclegów, posiłków, liczebności grupy:
✉ oczyszczalnia@oczyszczalnia.tourism.pl
📞 Hanna Myca +48 606 830 585
Ekologiczny hotel minimalizujący odpady, recykling i less waste w obiektach noclegowych, miejsca z filozofią less waste i recyklingiem, ekologiczne ośrodki serwujące lokalną żywność, permakulturowe uprawy i zdrowa dieta, gdzie znaleźć ośrodek oferujący zdrowe posiłki, wegańskie i wegetariańskie jedzenie w eko-hotelach, napoje naturalne i kiszonki w ekologicznych miejscach, ekologiczne środki czystości w obiektach noclegowych, hotel przyjazny środowisku z biodegradowalnymi środkami czystości, ekologiczne kosmetyki w miejscach noclegowych